Endine profijalgpallur Meelis Rooba: MMi võidab Hispaania

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / Artur Kuusi montaaž

Lõuna-Aafrika Vabariigis peetavad jalgpalli maailmameistrivõistlused on jõudnud kõige tähtsamate mängudeni: homme kell 21.30 mängivad pronksile Uruguay ja Saksamaa ning pühapäeval finaalis Holland ja Hispaania.


Endine profijalgpallur Meelis Rooba julges võitu ennustada Hispaaniale. «Senipeetud kohtumistest on just nemad kõige sümpaatsema mänguga silma jäänud,» põhjendas ta. «Kui veel ennustada, siis võidu võiks tuua näiteks 2:0 ülekaal.»
Hispaania vastast Hollandit pidas Rooba traditsioonilist jalgpalli harrastavaks meeskonnaks. «Nad on muidugi tugevad, aga kas ka finaalis?» jättis ta küsimuse õhku.

Rooba ütles, et tänavune MM on pakkunud küllalt põnevaid hetki. «MMi märksõna on kindlasti ootamatus, sest arvan, et selliseid veerand- ja poolfinaalmänge ei osanud enamik meist oodata,» selgitas ta. «No kes oleks teadnud, et Holland alistab suurasoosiku Brasiilia 2:1 või et Prantsusmaa ja Itaalia näitavad alagrupis niivõrd kehva mängu.»
Rooba tundis heameelt, et finaali pääsesid riigid, kes pole varem maailmameistriks tulnud. «Alagrupimängude põhjal oleksin seal näinud pigem Saksamaad ja Brasiiliat,» tunnistas ta. «Pall on ümmargune – see ongi jalgpalli võlu.»

Seda, et nelja parema hulka jõudis kolm Euroopa riiki, pidas Rooba igati loogiliseks. «Euroopa liigad on lihtsalt niivõrd tugevad,» lisas ta.
MMile on Rooba viimasel kuul kulutanud suure osa oma vabast ajast. «Põhiliselt vaatasin õhtusi mänge, kuid ära nägin kõik meeskonnad,» sõnas ta. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles