Kirikupaatidel järvakad seilasid võistu 60 kilomeetrit

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu.

Möödunud nädalavahetusel peeti Kesk-Soomes esimesed kirikupaatide maailmameistrivõistlused, kus panid end proovile ka mitmed järvakad.


Eestit esindas võistlusel kaks paatkonda. Mix Team Estonia jäi 29 paatkonna seas 15. ja Türi Torpeedod 16. kohale. 60kilomeetrise võistlusmaa jätsid esimesed eestlased selja taha pärast viietunnist pingutust.
Välisriikide võistkondadest olid eestlased Venemaa ja Itaalia esinduste järel kolmandad. MMi esimesed 11 kohta hõivasid koduvetes sõitnud soomlased.

Mix Team Estonia kapten, türilane Andres Aasaväli selgitas, et kirikupaadid kujutavad endast Soome traditsioonilist veesõidukit, milles on 14 sõudjat ja tüürimees. «MM peeti maailma ühe suurima sõudmisvõistluse, Sulkava sõudmisralli raames,» lisas ta.

Arvetades asjaolu, et eestlased varem kirikupaatidel mõõtu pole võtnud, läksid võistlused Aasavälja hinnangul korda. «Kogemust meil küll nappis, kuid võistkonna põhituumik oli õnneks dresiinirallidelt üksteisega tuttav,» selgitas ta. «Arvan, et koostöö ja ühtne hingamine sai Soomeski määravaks, läksime võistlema ju sisuliselt kuiva trenni pealt.» (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles