Vargamäel algasid proovid: Andres viis Mari seljas kirikusse

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Pühapäevast on Vargamäel A. H. Tammsaare muuseumi rehetares käinud 30. juulil esietenduva teatriloo «Vargamäe varjus» proovid.

Lavastaja ja autor Urmas Lennuk lausus, et proovid lähevad hästi. Samuti on ta rahul näitlejate tööga. «Kuna ma ei ole oma lavastajavõimetes kindel, siis pean valima näitlejaid, kes suudavad ka ilma suurepärase lavastajata ülesandeid leida,» ütles ta. «Sellest ma lähtusingi näitlejate valikul ja see on end õigustanud.»

Tammsaare romaani «Tõde ja õigus» I–III osa põhjal kirjutatud loos mängib Marit Ülle Lichtfeldt, Pearut Velvo Väli, Andrest Tarvo Sõmer ja Jussi Indrek Saar.

Lennuk märkis, et kõige lihtsamalt öeldes räägib näidend Mari elust.
Proovi põgusalt jälgides võib öelda, et ega see lihtne ei olnud. Samal ajal, kui naine küürib põrandat, soovivad nii Juss kui ka Andres naiselt midagi küsida ja arutada, mis viib Mari peaaaegu ahastusse. Jussiga Mari kirikusse ei läinud, kuid Andres võttis naise lausa selga ja pääsu polnud.

Valmis on ka lava, mis seekord asub keset rehetaret ning pealtvaatajad saavad istuda sellest mõlemal pool.

Albu vallavanem Kalju Kertsmik lausus, et temale meeldib tänavuse lavastuse puhul eriti see, et esimest korda on rehetarre ehitatud lava. «Kunstnikutöö on väga võimas!» lausus ta.
Lavakujunduse teeb Mihkel Ehala ja kostüümid Liisa Soolepp.
Kertsmik sõnas, et tema meelest on lavastus selle suve kultuurisündmus number üks.
Korraga mahub etendust vaatama 200 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles