Seltsid sõlmivad koostööleppe

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taastusravikonverents Tallinnas.
Taastusravikonverents Tallinnas. Foto: Eesti Reumaliit

Rapla reumaühingu eestvõttel toimub teisipäeval, 12. augustil Järva ja Rapla reumaühingu kohtumine, mille raames kirjutavad seltsid alla koostööleppele. 

Järva diabeetikute ja reumaseltsi juhataja Eevi Sikstus selgitas, et Järva reumaselts on tegutsenud üle 12 aasta, kuid Rapla maakonnas asutati vastav selts vaid poolteist aastat tagasi. «Meie ühine ja peamine tegevus on tervise edendamine ja tervisliku eluviisi tutvustamine eriti luu- ja liigesehaigetele. Nii lastele, noortele kui ka vanadele,» rääkis Sikstus. 

Selliste eneseabiorganisatsioonide tegevus sõltub projektide rahastamisest, seega otsivad seltsid Sikstuse ütlusel alati koostöövõimalusi. «Järvamaal on koostöö diabeetikute ja reumaseltsi vahel kandnud vilja. Kaks kolmandikku üritustest viime läbi koos, mõlema seltsi rahaga. Kolmandik ettevõtmistest on spetsiifilised. Ühiselt tegutsedes hoiame kulusid kokku,» rääkis Sikstus. Ta tõi näite, et ühiselt tegutsedes on võimalik kokku hoida transpordi, lektorite tasu ja ka ruumide rendi arvelt. «Ka osalejatel ja organiseerijatel on koos tegutsedes huvitavam ning võimalus üksteiselt õppida,» täpsustas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles