Mustade särkidega jooksjad lippavad kolmandat korda

Silvi Lukjanov
, reporter, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
II Aleksandri poolmaraton
II Aleksandri poolmaraton Foto: Silvi Lukjanov

Augusti lõpus võib Järvamaal Mäo ristis taas näha mustade särkidega jooksjaid, kes annavad oma panuse depressiooni teavitamiseks ja haiguse ohvrite mälestamiseks.

Ürituse korraldaja Pamela Eesmaa kutsus ka sel aastal inimesi üles jooksma depressiooni kui haiguse teema tõstatamise nimel ning rohkem oma lähedastele tähelepanu pöörama. "Depressioon on väga paljusid inimesi puudutav haigus, mis võib lõppeda fataalselt. Kui oleks rohkem märkamist ja rohkem selgitustööd, ei pea need lood olema alati kurva lõpuga."

Aleksandri poolmaraton sai Eesmaa sõnul alguse pärast oma lähedase inimese kaotust depressiooni tõttu, kellele esimene üritus saigi pühendatud. Nüüd on Eesmaa koos perekonnaga võtnud nõuks igal aastal korraldada depressioonijooksu, et tõmmata haigusele tähelepanu ja levitada sõnumit, et masenduses lähedast tuleb tõsiselt aidata.

Aleksandri poolmaratonil võib joosta või kõndida 21,1 kilomeetrit või poole lühemat distantsi.

Üritus saab stardi 24. augustil kell 13 Vodja ristis, 2,5 kilomeetrit Mäo liiklussõlmest Pärnu poole. Osalemine on tasuta, kuid vaid sajale osalejale eelregistreerimise alusel. Registreerumine lehel: tinyurl.com/poolmaraton või pamela.eesmaa@gmail.com. Osalejail palutakse kanda musta särki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles