Tõrjutud saavad tasuta õigusnõu

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva maavalitsus
Järva maavalitsus Foto: maavalitsus

Võrdõigusvoliniku kantselei jurist annab reedel Paides taas tasuta õigusnõu. 

Võrdõigusvoliniku kantselei meedianõunik Nele Meikar andis teada, et  nõustamisele on oodatud inimesed, kes on kogenud, et neid on tööelus või muus olukorras asetatud halvemasse olukorda nende soo, lapsevanemaks olemise, rahvuse, vanuse, nahavärvuse, usundi, puude või seksuaalse identiteedi tõttu.

Võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper julgustas tulema nõustamisele neid, keda on tööl või töökohale kandideerimisel halvemini koheldud seepärast, et ta on lapseootel, väikelapse ema, puudega või vanem inimene. «Näiteks kui tööandja ei võta tööle naist, saades teada, et peres kasvavad väikesed lapsed. Kui lapsehoolduspuhkuselt naasjat ei võeta tagasi endisele töökohale. Kui paindlikku töökorraldust või edutamist pakutakse ainult noorematele töötajatele,» täpsustas ta. 

Meikari sõnul ollakse Paides teist korda ja võimalusel võiks nõustamisele tulla soovija eelnevalt registreeruda aadressil info@svv.ee ning kirjeldama lühidalt oma probleemi. "Samas saab tulla ka ette teatamata, kõik saavad oma probleemi ära rääkida – sel juhul peab inimene võib-olla veidi ukse taga ootama."  

Võrdõigusvoliniku kantselei jurist annab tasuta õigusnõu selle kohta, kas kedagi on antud olukorras ebavõrdselt koheldud ja kuhu oma õiguste kaitseks pöörduda. «Saame ka aidata inimesel esitada kaebuse ja hagi töövaidluskomisjoni või kohtusse, et mõista kannatanule välja hüvitis,» lisas Nele Meikar. 

Nõustamisele tulles võib jääda anonüümseks, samuti ei pea avaldama väidetava diskrimineerija nime. Oodatud on ka esindusorganisatsioonide töötajad ja ametnikud, kes vajavad abi oma klientide nõustamisel.

Tasuta õigusnõu saab reedel, 15. augustil  kell 12.45–15.45 Järva maavalitsuses (Rüütli 25, I korrusel). Tagatud on ligipääs ka ratastooliga liikujatele. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles