Albu tüdruku laulud koguvad Eestis tuntust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renate Saluste
Renate Saluste Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Renate Saluste (16) ütleb enda kohta, et ta on noor, kes kirjutab nii laulusõnu kui ka -viise, õpib produtseerimist ja DJndust ning mängib ka klaverit.

Renate on muusikaga tegelenud väikesest saadik. Talle meeldis juba lasteaias teistega koos laulda. «Kõige esimesena tahtsingi lauljaks saada. Ma kuulasin erinevaid artiste ja mõtlesin, et neil on nii head lood, et ma ei suuda kunagi nii häid lugusid teha ega esitada,» ütleb ta.
Novembri lõpus tutvus üks Tre raadio DJdest Renatega suhtlusportaalis. «Me suhtlesime mõnda aega, õppisime üksteist tundma ning ta nägi ka mu Youtube´i kontot, kus on klaverimängu ja lauluvideoid. Ta rääkis minust kolmandatele isikutele ja kutsus stuudiosse hääleproovi,» jutustab neiu. «Sinna minnes küll hullult pabistasin, kartsin ebaõnnestuda. Aga tegelikult polnudki nii hull ja hakkasime rääkima ka koostööst. Rahvas seal oli väga sõbralik.»
Mõni nädal hiljem tuligi välja esimene laul, mis kandis pealkirja «Paanika». «See lugu on kirjutatud mu tolle hetke emotsioonidest, mõjutatuna päris elust,» sõnab ta.
Nüüd on ta jõudnud lavalaudadele astuda juba mitu korda. Suvel loodab Renate rohkem esineda. «Kool on läbi saanud ja koormust on kohe palju vähem, mis tähendab rohkem vaba aega ja ka keskendumist,» tõdeb Renate.
«Paanikale» on järgnenud ka teised lood: «Sõnu pole vaja», «Hasart» ning «See öö». Viimane on kõige uuem lugu. «See on «Summerjami» hümn ning minu esimene lugu, millel on ka video,» ütleb Renate.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles