Talupidaja võtab hingetõmbeaega

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome paremad palgiparvetajad näitavad nii laupäeval kui ka pühapäeval Jäneda Allikajärvel Suurvankri juures palgiparvetuskunsti ning palgiparvetajate töövõtteid.
Soome paremad palgiparvetajad näitavad nii laupäeval kui ka pühapäeval Jäneda Allikajärvel Suurvankri juures palgiparvetuskunsti ning palgiparvetajate töövõtteid. Foto: Erakogu

Jäneda on alates 1992. aastast juulikuu viimasel nädalavahetusel oodanud külla Eestimaa talupidajaid ja põllumehi, et enne eesootavat koristusaega veidi hinge tõmmata ja vanade tuttavatega põllumajanduse tuleviku üle aru pidada. Tänavused 24.–25. juulil tulevad talupäevad on arvult 19ndad.


Jäneda laatade peakorraldaja Aini Sildvee ütles, et talupäevad pakuvad igaühele midagi meelepärast – meestele põnevat traktorite kiirendusvõistlust, naistele osturõõmu ja lastele armsaid koduloomi. Nagu tavaks on saanud, tunnustab Eestimaa Talupidajate Keskliit parimaid tootmistalusid, alternatiivseid suundi edendavaid talusid, erametsakonkursi parimaid ja parimat noortalunikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles