Rahvamatk kutsub raudteetammile

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Türi-Tamsalu matkatee juhataja Arlet Palmiste näitamas silte, millega matkatee on tähistatud.
MTÜ Türi-Tamsalu matkatee juhataja Arlet Palmiste näitamas silte, millega matkatee on tähistatud. Foto: Matkatee.ee

Türi–Tamsalu kitsarööpmelise raudtee tamm on pühapäeval jalgratturite päralt, tulemas on järjekordne rahvamatk, kuhu saab enda kirja panna veel täna ja homme. 

Matka peakorraldaja Arlet Palmiste selgitas, et kirjapanek on oluline bussisõidu paremaks korraldamiseks, et kõik matkajad ja nende rattad ilusti ära mahuksid. "Praeguse seisuga on end kirja pannud paarkümmend inimest, aga ehk leidub veel neid, kelle nädalavahetuse plaanid pole kindlad ja kes on jätnud otsustuse viimasele minutile," lausus ta.

Palmiste teada tahab enamik neist sõita pikemat distantsi ehk Türi jaamahoone kõrvalt Tamsaluni, mis teeb kokku 65 kilomeetrit. "Eelmisel aastal oli just lühema distantsi sõitjaid rohkem," võrdles ta. 

Palmiste rõhutas, et see pole rattaralli, vaid mõnusalt seltsis kulgemist pakkuv rahvamatk, mida sisustavad  söögi- ja joogipausid ning meelelahutus. "Esnas on meil ekskursioon ja kinomuuseumi juures on vaatame filmi spordist," lisas ta. 

 

Matkatee kulgeb linnatänavatel, kergliiklusteedel, metsateedel ja metsaradadel, läbides Türi, Paide ja Tamsalu linna ning Esna ja Järva-Jaani asulat.
Start on 17. augusti keskpäeval Türi jaamahoone kõrvalt. Osalustasu on neli eurot, mille eest saab rajal meditsiinilist ja tehnilist abi. Söögi- ja joogikott tuleb kaasa võtta. Maksta saab kohapeal või MTÜ Türi-Tamsalu Matkatee kontole märgusõnaga "rahvamatka osalustasu". 
Rahvamatkal on kaks distantsi: Türi – Järva-Jaani (lõpp vanatehnika varjupaigas, pikkus 45 km) ja Türi–Tamsalu (lõpp paepargis, pikkus 65 km).
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles