Põranda alt leitud skelett võib olla arvatust vanem

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusmees Kaupo Kirsipuu näitab pealuud, mille ta teisipäeval juhuslikult leidis. Tema all maa sees lebab veel skelett, mille majaomanik lubas üles kaevata.
Ehitusmees Kaupo Kirsipuu näitab pealuud, mille ta teisipäeval juhuslikult leidis. Tema all maa sees lebab veel skelett, mille majaomanik lubas üles kaevata. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Eelmisel laupäeval kirjutas Järva Teataja, et Kareda vallas Köisi külas leiti Ataste talumaja põranda alt skelett.
Muinsuskaitseameti spetsialistid pakkusid esialgu, et inimene maeti sinna pärast maja valmimist. Omanike teada ehitati maja 1929. aastal.
 

Sel nädalal võttis toimetusega ühendust Tiiu Ummer, kelle vanaisa selle talumaja ehitas.

Ummer sõnas, et tema ei oska arvatagi, kes võis olla põranda alla maetud, kuid seda ta ei usu, et leid võiks olla kuidagi seotud tema perekonnaga. „Minu vanaema ja vanaisa elasid väga vaikselt elu. Vanaisa oli 94aastane, kui suri,“ ütles ta.

Ummer märkis, et on tõenäoline, et pigem oli inimene maetud sinna enne kui maja ehitati.
Ta lausus, et vanaema ja vanaisa rääkisid, et majast mõnesaja meetri kaugusel asuvalt kõrgendikult on põldu harides välja tulnud mitmeid inimluid ning seal olevat nende arvates olnud kunagi vana kalmistu või matmispaik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles