Paides otsustati uue erakonna loomine

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel.
Andres Herkel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

20. septembril toimub asutav kogu erakonna loomiseks, otsustas Vabaerakond Paides peetud koosolekul.

Asutava kogu eesmärk on vastu võtta erakonna põhikiri, valida juhatus ja kinnitada programm. Seejärel saab toimuda erakonna ametlik registreerimine.

Koos talguerakonna põhimõtte algataja Anzori Barkalajaga oli kõne all ka kodanikeühenduste kaasamise võimalus Vabaerakonna tegevusse ja võimalike koostööformaatide kirjutamine erakonna põhikirja. Andres Herkel ütles, et  mõistab kodanikeorganisatsioone, kes praegust tausta arvestades ei taha ise erakonnastuda, samas ometi vajavad väljundit poliitikasse. "Paraku ei ole ilma poliitikat tegemata võimalik poliitikat muuta ja seega on vaja leida viis, kuidas kodanikeliikumised oleksid kaasatud. Seda saab teha olemasolevat seadusraami arvestades ja Vabaerakond tahab siin pakkuda avatud platvormi. Kavatseme sellise koostöövõimaluse lahti kirjutada ka Vabaerakonna põhikirjas,“ täpsustas Herkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles