Järvalane veab rahvusvahelist konverentsi

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohol (liköör). Pilt on illustratiivne.
Alkohol (liköör). Pilt on illustratiivne. Foto: Elukiri

Järvalane Lauri Beekmanni juhtitava Eesti karskusliidu eestvõttel on homme Tallinnas rahvusvaheline konverents, mis pöörab tähelepanu alkoholi põhjustatud sünnikahjude ennetusele. 

Eesti karskusliidu konverents leiab aset Tallinna ülikoolis, sel võtavad sõna valdkonna spetsialistid Ameerika Ühendriikidest, Põhjamaadest ja Eestist.
Beekmann selgitas, et 9. september,  üheksanda kuu üheksas päev, on rahvusvaheline alkoholi põhjustatud sünnidefektide päev. «Fetal Alcohol Spectrum Disorders (FASD) on üldtermin vigastustele, mille põhjustab rasedusaegne alkoholi tarvitamine,» täpsustas ta.

Beekmanni andmeil on fetaalne alkoholisündroom (FAS) mentaalse taandarengu juhtiv põhjus Lääne tsivilisatsioonis, olles ühtlasi raskeim osa laiemast alkoholist põhjustatud sünnidefektide nimekirjast. «Tegemist on kahjudega, mis on sada protsenti ennetatavad,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles