Kümned ettevõtted jätsid töötajad registreerimata

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalakasvatushoone ehitus Säreveres. Pilt on illustreeriv.
ANDRUS KOPLISTE,  JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Kalakasvatushoone ehitus Säreveres. Pilt on illustreeriv. ANDRUS KOPLISTE, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Andrus Kopliste/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX

Maksu- ja tolliamet (MTA) on augusti lõpu andmetel teinud seoses töötamise registri rakendumisega äriühingutes ja objektidel päringuid 7720 töötaja kohta, kontrollitud isikutest 12 protsendi puhul oli tööandja jätnud kande tegemata. Rikkumisi esines ka Järvamaal.

MTA avalike suhete juht Rainer Laurits andis teada, et Järvamaal on vaatluste käigus tuvastatud 40 ettevõtet, kes olid jätnud registreerimata kokku 54 töötajat. «Esmaspäevase seisuga on nendest registrisse kantud 52,» täpsustas ta. 
Kõige rohkem registreerimata isikuid tuvastas maksuhaldur poolteise kuuga toidu ja joogi serveerimise, ehituse  ja jaekaubanduse tegevusalal. 

Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna asejuhataja Kaido Lemendiku ütlust mööda kõrvaldasid tööandjad puudused valdavalt päevadega. «Vaatluste käigus tuvastatud töötajatest peaaegu 88 protsenti on augusti lõpu seisuga juba registreeritud,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles