Paide vallitorni kaasajastamisel tekkis ootamatuid lisatöid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Paide vallitorni liftišahti ja ventilatsioonisüsteemi rajamine tõi kaasa ettenägematuid lisatöid.

Paide vallitorni projekteeritud liftišahti ehitamise käigus eemaldati välisseinalt olemasolev krohvikiht koos soojustusplaadiga. Selle alt tuli välja konarlik paekivisein. Vahelagedesse liftišahti tarbeks avade tegemisel selgus, et välissein on korruste kohalt astmeline. Seega tuli liftišahti talade kinnitamiseks välissein liftišahti kohalt siledaks raiuda, ütles BNS-ile Paide linnavalitsuse ehitusnõunik Eri Purge.
Lisaks selgus ehitamise käigus, et pärast ventilatsiooniseadmete paigaldamist tekkisid üheksanda korruse betoonlakke praod. Vallitorn on ehitatud nõukogude aja lõpus ja üheksanda korruse betoonlae dokumendid ei ole säilinud. Seetõttu ei olnud teada, kuidas lagi armeeritud on ja milline on tema kandevõime. See muutis vajalikuks ekspertiisi tellimise ja vastavalt eksperdi ettepanekule lae tugevdamise.
Erakorraliselt tuleb üheksandale korrusele liftišahti kõrvale rajada betoonist platvorm, samuti tuleb teha täiendavaid krohvimistöid ja katta paeplaatidega põrandaid. Lisatööde maksumus on üle 440 000 krooni ja kõigi tööde lõppkuupäevaks on 20. september 2010. (BNS)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles