Parima moosi keetis kokku järvalane

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koigi mõisa moosilaat. 
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Koigi mõisa moosilaat. DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Koigi moosilaada raames toimus ka moosikonkurss, mille võitja valis žürii üsna üksmeelselt.

Parima moosi tiitli viis koju koigilane Sirje Mehik, kes keetis kokku sidruni, kardemoni ja suvikõrvitsamoosi.

Žürii liikme, Koigi vallavanema Kristjan Kõljala ütlust mööda saabus konkursile 20 moosi, millest osa olid pigem hoidiste kui mooside moodi. "Aga kuna meil reeglid olid üsna vabad, läksid kõik konkursil hindamisele." Tema sõnul mahtus hindamisel esimese nelja hulka ka mitu klassikalist moosi. "Kui žürii maitse on keskmise eestlase maitse, siis võib öelda, et keskmine eestlane traditsioonilise moosi sõber," lausus Kõljalg Järva Teatajale antud videointervjuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles