Puisniidul sai tutvuda pärandkultuuriga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärandkultuuri päeval osalejad niidavad üheskoos heina, riisuvad selle kokku ning ehitavad kärbised loomade talvise toidulaua jaoks.
Pärandkultuuri päeval osalejad niidavad üheskoos heina, riisuvad selle kokku ning ehitavad kärbised loomade talvise toidulaua jaoks. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Pühapäeva hommikul kell kümme kogunesid pärandkultuurist huvitatud Paide linna matkaraja puisniidule, et üheskoos tutvuda pärandkultuuri olemusega ning uudistada puisniidu liigirikkust.

Päeva alustas Elle Näppo Järvamaa muuseumist pärandkultuuri üldise tutvustusega, seejärel rääkis päeva peakorraldaja Maarika Männil puisniidu liigirikkusest ning pärandkultuurilisest tähtsusest. Pärast sissejuhatust pärandkultuuri õpetas Valev Väljaots vikatiga niitma, misjärel said kõik soovijad seda ka proovida.


Kogunenud 25 inimest niitsid üheskoos heina, riisusid selle kokku ning ehitasid kärbised loomade talvise toidulaua jaoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles