Noor kokk: köögis saad lasta inspiratsioonil lennata

, SA Innove kommunikatsioonispetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Innove

Me kõik oskame kas suuremal või vähemal määral toitu valmistada, kuid tõeline kokandus on kunst. Hästi valmistatud ja kaunilt serveeritud toit on restoranikülastaja laual kunstiteos vaid hetkeks, kuid ometi on iga teos väärt kõrget tunnustust! Just selliseid kunstiteoseid valmistab noor Paidest pärit kokk Merit Martin (20), kes paneb oma oskused proovile oktoobri alguses Prantsusmaal Euroopa kutsemeistrivõistlustel «EuroSkills 2014». Koos temaga võistlevad veel 26 riigi parimad kutseõppurid. Vestleme Meritiga enne suurvõistlust kokandusest, õpingutest, tööst ja ootustest eelseisvale suurvõistlusele.

Mis on sinu lemmiktoit?

Mulle on kõige südamelähedasemad Eesti ja Itaalia köögid. Ma naudin eestlastele omaseid toite, nagu verivorst pohlamoosiga, ahjuliha kartulite ja hapukapsaga ja igasuguseid toite, mis on valmistatud räimedest. Olen vanaema valmistatud toitude fänn, kuid mulle meeldib neile lisada midagi kaasaegset. Itaalia toidud on minu jaoks hästi lihtsad ja värsked, eriti meeldivad mulle kõikvõimalikud pastad lisanditega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles