Paide linna piirile tuleb tammeallee ja Mäosse tammepark

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti vabariigi 100. juubeliks istutatavad kooliõpilased rohkem kui 30 tammeparki, -salu või –alleed. Koolide ja omavalitsuste koostöös saab iga maakond vähemalt ühe sajanditammiku. Näiteks Paides on kavandatud tammeallee Paide linna piirist Tallinna poole. Politsei- ja piirivalveamet rajab tammepargi Mäosse.

«Tõrude korjamine saja tamme parkide jaoks algas küll möödunud aastal, kuid ka veel sel sügisel tõru mulda pannes jõuab tammepuu kasvada piisavalt, et teda saaks istutada 2018. aastal koos teiste puudega Eesti 100 tamme parki,» rääkis RMK Viimisi looduskeskuse juht Daniel Juhhov.

Koolide ja omavalitsuste koostöös rajatakse esindustammepark Tamsallu. Oma Eesti 100 tamme pargi saavad ka Tallinna Loomaaed ja Viimsi vald ja Tartu, kus tammepark rajatakse Eesti Rahva Muuseumi kõrvale. Tammealleed on plaanitud Hiiumaale Käina-Kärdla maantee äärde, Kiviõlisse, Lehola-Lembitu linnamäele viiva tee äärde Suure-Jaanis aga ka Paide linna piirist Tallinna poole. Oma tammesalu tuleb Kilingi-Nõmmele, Mulgi häärberi lähedale ja Pühajärve kanti ning samuti istutatakse tammikud Tamme-Lauri tamme juurde, Kuressaare linna serva, Lottemaa väravasse, Sindi linnaparki, Kõlleste valda, Taeblasse, Tudulinna, Kohtla-Järvele ja Narva ning Keilasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles