Vargamäe lugu suudab endiselt üllatada

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari (Ülle Lichtfeldt) hüppab Jussile (Indrek Saar) sülle. Kõik on veel hästi ning ees ootab ühine elu.
Mari (Ülle Lichtfeldt) hüppab Jussile (Indrek Saar) sülle. Kõik on veel hästi ning ees ootab ühine elu. Foto: Erakogu

Reede õhtul esietendus Vargamäel A. H. Tammsaare muuseumi rehetares lavastus «Vargamäe varjus». Vaatajad leidsid, et kuigi lugu on teada-tuntud, suutis see üllatada alates tegelaskujudest kuni kostüümideni.

Publik näeb Vargamäe Mari elust ja valikutest kõneleva kahetunnise lavastuse ajal naise ja Jussi tärkavat armastust.
Lava kulgeb ühest uksest teiseni ning jagab ruumi kaheks, pealtvaatajad saavad istuda mõlemal pool seda.
Pearu ja Andrese mahlakas kõnepruuk, aasimine ja üksteisel vurrude ära tõmbamine paneb publiku korduvalt naerust rõkkama. Vaatajad saavad kaasa elada Mari kannatustele, kui temast saab pärast Krõõda surma Vargamäe perenaine.

TEAVE
«VARGAMÄE VARJUS»
Lavastus põhineb A. H. Tammsaare romaanide «Tõde ja õigus» I ja III osa tegelastel ja sündmustel, kuid moodustab omaette võttes siiski algupärase tõlgenduse Vargamäe Mari tõe ja õiguse otsingutest.
Autor ja lavastaja Urmas Lennuk, lavastusdramaturg Siret Paju, lavakunstnik Mihkel Ehala, kostüümid Liisa Soolepp, muusikaline kujundus Tarmo Kesküll, tantsujuht Tanja Mihhailova.
Osades: Mari – Ülle Lichtfeldt (Rakvere teater), Juss – Indrek Saar, Andres – Tarvo Sõmer (Rakvere teater), Pearu – Velvo Väli (Rakvere teater), lapsed – Maria Kraav, Agatha-Dooni Murro ja Ülar Kütismaa.
Lavastust mängitakse 22. augustini, kokku 12 mängukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles