Keenia jooksumees näitas jälitajatele kandu ja püstitas uue rajarekordi

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ibrahim Mukunga
Ibrahim Mukunga Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Päev enne Paide-Türi rahvajooksu ennustas  peakohtunik Jaanus Šadeiko, et mullune võitja Ibrahim Mukunga seekord tulemust ehk korrata ei pruugi, sest ilmaolud pole Keenia jooksumehe jaoks ehk sobivaimad.

Mukunga aga ei lasknud end jahedast ilmast ega ennustustest  häirida ning juba Männarus saavutas ta jälitajate ees enam kui sajameetrise edumaa. Ka distantsi poolel maal Kirnas oli keenialane endiselt juhtpositsioonil. 33. Paide-Türi rahvajooksu võitiski Mukunga, kelle lõppaeg - 40.30,5 tähistab ühtlasi ka rahvajooksu uut rajarekordit.

Vaatamata asjaolule, et jooksu 13,6 kilomeetrisel põhidistantsil oli finišeerijaid võrreldes lühema distantsiga poole vähem, 734, tegi kogu Eesti pikamaajooksu paremiku osalemine jooksust tõelise maiuspala. 2002. aastast püsinud Pavel Loskutovi rajarekordi jooksid üle koguni kolm esimest finišeerijat. Mukunga jooksis kehtivast rajarekordist 26 sekundit kiiremini, teisena lõpetas Roman Fosti, kes oli rajarekordist 20 sekundit kiirem ning kolmas Priit Aus jooksis kehtivast rajarekordist kiiremini 16 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles