Türi vald sai andmekaitse inspektsioonilt kiita

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi vallamaja
Türi vallamaja Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Käesoleva aasta augustis ja septembris viis Andmekaitse Inspektsioon läbi kohalike omavalitsuste võrgulehtede seire. Järvamaa ainsa omavalitsusena pälvis Türi vald Andmekaitse Inspektsiooni tunnustuse „Läbipaistva võrgulehega omavalitsus 2014”.

 Kontrolliti 215 kohaliku omavalitsuse veebilehti, vaadates, kas ja kuidas seal on seadusega sätestatud alustel teave avaldatud ning kuidas on tagatud isikute eraelu kaitse.

Kohalikke omavalitsusi hinnati kümnepallisüsteemis ning omavalitsusi, kes kontrolli tulemusel saavutasid 9,5-10 punkti, tunnustati tunnuskirja ja meenega. Türi vallasekretäri sõnul on väga meeldiv saada järjepideva töö eest tunnustust. Lii Laanemets selgitas: „See on tunnustus kogu kantselei tööle, aga ka kõigile teistele ametiasutuse ametnikele ja töötajatele, kes kantselei ametnike välja töötatud nõudeid täidavad. Seadus seab veebilehel kohaliku omavalitsuse informatsiooni avaldamiseks üsna palju ja rangeid nõudeid. Nende kõikide täitmine on vaeva ja tööd nõudev.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles