Traktor läbib koduteel kümme riiki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seiklushimulised itaallased otsustasid uue traktori järel käia Kesk-Soomes Valtra tehases. Et jõuda sellega kodutallu Kirde-Itaalias, tuleb neil seitsme päevaga läbida 2671 kilomeetrit. Pühapäeva õhtuks koguneb koju saabuvaid seiklejaid tervitama kogu Arta Terme küla.
Seiklushimulised itaallased otsustasid uue traktori järel käia Kesk-Soomes Valtra tehases. Et jõuda sellega kodutallu Kirde-Itaalias, tuleb neil seitsme päevaga läbida 2671 kilomeetrit. Pühapäeva õhtuks koguneb koju saabuvaid seiklejaid tervitama kogu Arta Terme küla. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Kesk-Soomest Valtra tehasest uhiuue traktoriga Kirde-Itaalias asuvasse kodutallu teel olev seltskond tegi vahepeatuse Türil. Koduni jäi sõita veel ligi 2200 kilomeetrit.

Esmaspäeva ennelõunal sõitis Kesk-Soomes Suolahtis asuva Valtra traktoritehase väravast oma uue N142 Versu traktoriga välja itaallane Vladi Peresson ja asus teele 2671 kilomeetri kaugusel Kirde-Itaalias Arta Termes asuva kodutalu poole.
Traktorit saatvas matkaautos teevad seikluse kaasa tema seitse sõpra-sugulast, nende seas ka Valtra Itaalia hooldusesindaja.


Teisipäeva hommikul peatus reisiseltskond Türil Valtra esinduses. Esinduse müügijuhataja Toomas Jürgen itaallaste ettevõtmist hullumeelseks tembuks ei pea. «Uus traktor on sama mugav kui sõiduauto: sel on esivedrustus, kabiini vedrustus, istme õhkvedrustus,» selgitas ta. «Sõidukiirus on küll vaid kuni 50 km/h, aga nii näebki ümbrust rohkem.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles