Järvalasest sommeljee kordas mainekal võistlusel eelmise aasta tulemust

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Markii
Kristjan Markii Foto: Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon

Eelmisel nädalal toimus Riias Baltimaade parima sommeljee valimine, kus eestlasi oli võistlustules kolm, nende seas ka Paidest pärit Kristjan Markii.

Võistuse esimesel päeval, 16. oktoobril sooritasid kõik 12 võistlejat teoreetilisi teadmisi nõudva testi, mille põhjal selgusid neli paremat sommeljeed, kes jätkasid võistlemist järgmisel päeval toimunud finaalis. Finaalis tuli võistlejatel sooritada järgmised ülesanded: ebakorrektse veinikaardi parandamine, magnum-suuruses pudelist vahuveini serveerimine, toidu ja veini sobitamine, pimedegustatsioon ja aperitiivi serveerimine. „Tänavune Vana Tallinn Grand Prix oli võistlejate poolest väga tugev ning kõik finalistid väärisid eranditult võitu. Üheksa aasta jooksul, mil Vana Tallinn Grand Prix´d on korraldatud, on alkoholikultuuri tase väga palju tõusnud ning Vana Tallinn Grand Prix´st on kujunenud Baltimaade kõige tähtsam sommeljeede võistlus,“ ütles Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi.

Pingelises võistluses tuli finaali jõudnud eestlastel tunnistada siiski lätlase Kaspars Reitupsi paremust ning mullu samal võistlusel teise koha saanud Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni koolitaja Kristjan Markii kordas ka sel aastal sama tulemust. Kolmanda koha sai tänavu Eesti parimaks sommeljeeks tituleeritud Liviko HoReCa müügiesindaja Karel Veski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles