Paide lapsed pääsevad koos Estonia solistidega lavale

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskogu on kokku kutsud Estoniasse 24. septembril kell 12.
Valimiskogu on kokku kutsud Estoniasse 24. septembril kell 12. Foto: Peeter Langovits / Postimees

«Dance by Pärt» tantsuetenduses rahvusooperi Estonia solistidega koos lavale astuvad Paide noored tantsijad valitakse välja järgmisel teisipäeval Paide kultuurikeskuses, teatab peaadministraator Ülle Laas.

Laas selgitas, et Estonia koreograaf Marina Kesler teeb teisipäeval kella 12st 18ni kultuurikeskuses proovi noortele tantsijatele, kelle hulgast valitakse välja «Dance by Pärt» tantsuetenduses osalejad. «Samal päeval tutvustatakse väljavalitutele tantsukava ja tehakse ühistreening,» lisas ta.


Maailma ühe hinnatuma helilooja ja Eesti nüüdismuusika suurima mõjutaja Arvo Pärdi 75. sünnipäeva puhul korraldab Paide linn koos kultuuriministeeriumi, Eesti Kontserdi, ERSO, rahvusooperi Estonia, Rakvere linna ja ERRiga 17. augustist 17. septembrini kestva festivali «Pärdi pidunädalad».


Festivali üks suursündmusi on 17. septembril Paide kultuurikeskuses aset leidev Pärdile pühendatud «Dance by Pärt», mille koreograafid-lavastajad on Toomas Edur, Marina Kesler ja Oksana Titova.


Ettekandele tulevad Pärdi muusikast inspireeritud tantsuseaded ja Marina Kesleri tantsuetendus «Othello». Laval on Eesti Rahvusballeti solistid ja Paide noored tantsijad. Festivali kunstiline juht on Tõnu Kaljuste.
«Dance by Pärt» piletite hinnad on kuni 1. septembrini 150 krooni ja 1. septembrist 200 krooni. Piletid on müügil Piletilevis, Piletimaailmas ja Paide kultuurikeskuses. (JT)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles