Järvamaa ettevõte koolitab elektrikke

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Konesko

Koeru ettevõte AS Konesko koolitab järgmise kahe aasta jooksul endale 18 elektrikku. Uut kutset omandavad nii põhiharidusega kui ka kõrgharidusega õppurid.

Ettevõtte personalijuht/kvaliteedijuht Katrin Perlin täpsustas, et elektriku väljaõpe kestab kaks aastat ja sel osalevad ettevõtte 18 töötajat, kes on väga erineva haridustasemega. "Neli põhiharidusega töötajat asusid õppima Järvamaa kutsehariduskeskuse nimekirjas, lisaks on õppurite hulgas kesk- ja kutseharidusega ning ka üks kõrgharidusega töötaja.  "Väljaõpe on tavapärane sesoonõpe ning lähtuvalt õppekavast on kool võimalikult palju püüdnud arvestada  meie konkreetsete soovide ja vajadustega," kiitis Perlin. 

Tema teada saavad väljaõppe läbinud kooli lõputunnistuse ning neil on võimalik sooritada 3.-4. kategooria kutseeksam. "Tegemist on Viljandi ühendatud kutsekeskkooli ja Järvamaa kutsehariduskeskuse koostööprojektiga, mille idee pakkus ettevõttele välja Viljandi ühendatud kutsekeskkoolist härra Jaan Kabin," lisas Perlin.  "Tema eestvedamisel on meil seljataga ka 2013 sügis-2014 kevad kestnud tööriistalukkseppade väljaõppe korraldamine koostöös Rakvere ametikooliga."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles