Sassi talu hakkab Imaveres jaanalinnuliha tootma

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Sassi talu perenaine Inga Rohtsalu
Sassi talu perenaine Inga Rohtsalu Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Järgmisel aastal kavatseb Imaveres asuv Sassi talu rahastusvõimaluste leidmise korral avada jaanalinnuliha tootva tööstuse.

Sassi talu peremees Innar Rohtsalu selgitas, et turismiga on ta peaaegu kümme aastat puhkamata vaeva näinud, kuid ära pole see end tasunud. «Oleks aeg oma toodangut ka müüa, sest lihtsalt turismiga ära ei ela,» ütles ta.


Rohtsalu lausus, et tema jaanalinnuliha tootev tööstus oleks Eestis ainulaadne. «Praegu müüb liha ainult Muhu jaanalinnufarm, kuid seda väikses mahus,» ütles ta. «Oleksime kompaktsed, kuid nüüdisaegsed töötlejad, tahaksime noast etemat tehnikat.»


Praegu on Rohtsalul Eesti suurim jaanalinnulaut, kuid linde on selles veel vähe. «Olen esimene, kes sellist hullu ettevõtmist kavatseb,» lisas ta.
Kui Sassi talu jõuaks tänavu pangaga kokkuleppele, oleks võimalik järgmisel aastal tootmist alustada.

Tagasi üles