Paides tungis metssiga koduaeda

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga Paide linnas
Metssiga Paide linnas Foto: Erakogu

Paides, Joodil jalutas täna ringi metssiga.

Joodil elav Tiina märkas oma sõnul metssiga keskpäeva paiku koduaknast. "Siga oli lihtsalt ühel hetkel minu aias, olla naabrite sõnul jõe poolt tulnud. Paari meetri pealt vaatasime mina ja minu koer temaga tõtt, siis põgenesime meie tuppa ja vaatasime aknast, kuidas notsu vaikselt mööda aia äärt väravast välja kulges. Jäi veel natuke tuhnima. Mees haaras fotoka ja jooksis talle järele. Selle peale jooksis linna poole sõrgade krõbinal," kirjeldas naine. Ta tunnistas, et metsseaga kohtumine oli parasjagu hirmus.

"Ma pole metssiga varem nii lähedalt näinudki. Olen Joodil 20 aastat elanud ja seni pole siin isegi metssea jälgi näinud. Ja loodan, et enam ei näe ka." Kuigi kohtumine tekitas temas ka omajagu elevust, arvas Tiina, et täna ta pimedas ilmselt koeraga õue minema ei kipu. Tiina aed jäi metsanotsu tuhnimisest puutumata, küll aga püüdis metssiga kätte saada ronitaime juurikaid naabrite aia ääres.

Muid metsloomi on Tiina Joodil varemgi näinud. "Kitsed on igapäevased, vahel olen ka jäneseid näinud ja ühel talvel söötsin oma aias isegi faasanit, kes väidetavalt olla mingi jahi käigus kuskil lähedal lahti lastud," kirjeldas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles