Maanteeamet: õnnetuspaik pole jalakäijatele ohtliku liikluskorraldusega

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Kolmapäev õhtul juhtus Paide vallas Sillaotsa külas liiklusõnnetus, kus ülekäigurajal teed ületanud naine jooksis ette liivapuisturile ja hukkus.

Kui konkreetsest õnnetuspaigast rääkida, siis seal ei ole Maanteeameti avalike suhete peaspetsialist Allan Kasesalu teada jalakäijatega viimastel aastatel õnnetusi juhtunud, küll oli seal tänavu augustis üks ristmikukokkupõrge, mis lõppes vigastustega. «Seega ei saa esmase info põhjal väita, et see piirkond jalakäijatele ohtliku liikluskorraldusega on,» sõnas ta.

Küll tunnistas Kasesalu, et olukord jalakäijaliiklusega on jätkuvalt halb ja seda tervikuna üle riigi ning seda eriti sügis-talvisel pimeda ajal ja enne lume tulekut. «Tänavune pimeda aeg alles algas, aga mullune sügis ja talv 2013. aasta oktoobrist 2014. aasta veebruari lõpuni nõudis kokku 20 jalakäija elu, neist pooled olid pensioniealised,» lisas ta. «Surmaoht on suurem asulavälistel teedel, kus tänavavalgustust napib ja sõidukite kiirused on suuremad. Jalakäijad peaksid arvestama ka tõsiasjaga, et helkurist üksi võib õhtupimeduses väheks jääda ja peatumata teele jooksmine on ohtlik isegi suvisel linnatänaval, kus nähtavus hea ja sõidukite kiirused väiksemad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles