Hukkunud lavakunstniku viimaseks tööks jäi «Vargamäe varjus»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Õhtuleht vahendab, et pühapäevaõhtuses liiklusõnnetuses Tartumaal surma saanud mees oli 32aastane lavakunstnik Mihkel Ehala.

Ehala jõudis kunstnikuna kaasa lüüa kümnetes Eesti paremate lavastajate etendustes Tallinna Linnateatris, Ugalas, Endlas ja Rakvere teatris.
Tema viimaseks tööks jäi lavaseade A. H. Tammsaare majamuuseumis etenduvas «Vargamäe varjus». 30. juulil esietendunud «Vargamäe varjus» läks täissaalile ka Ehala viimasel elupäeval.
Põhjust, miks lavastaja Urmas Lennuk oma tükile valis lavakunstnikuks just Ehala, Lennuk pikalt otsima ei pea. «Ta oli huvitav looja ja inimene, ja mis peamine, oli hämmastav, et ta ei teinud oma tööd raha pärast. See andis talle vabaduse,» iseloomustab ta Ehalat Õhtulehele.
Viimastel nädalatel peaaegu iga päev Mihkel Ehalaga koos olnud Lennuki meelest oli Mihkli loomuses olla protsessis osaline kuni lõpuni. «Ta oli kõikidel etendustel kohal ja kui vaja, siis seadis ise lava paika, mitte ei jäänud lavatöölist ootama,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles