Paide tantsijad hiilgasid eeskujuliku treenitusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored iluvõimlejad õppisid naerulsui moderntantsust ja klassikalisest balletist koosnevat numbrit, mida nad esitavad tantsuetenduses «Dance by Pärt».
Noored iluvõimlejad õppisid naerulsui moderntantsust ja klassikalisest balletist koosnevat numbrit, mida nad esitavad tantsuetenduses «Dance by Pärt». Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Üleeile valis rahvusooperi Estonia koreograaf Marina Kesler välja noored Paide iluvõimlejad, kes esinevad 17. septembril tantsuetenduses «Dance by Pärt».

Õnn sai osaks 15-le Hotspordi ja Maribeli spordiklubi tüdrukule, kes kuuluvad tantsunumbri põhikoosseisu.
Marina Kesler lausus, et aprillis esitasid klubid tantsukava, mille põhjal nad tegid valiku. Üleeile kutsus ta neiud uuesti kokku, et neile otsus teada anda.


Kesler tutvustas tüdrukutele tantsunumbrit ja korraldas proovitreeningu.  «Moraalselt oli keeruline lapsi välja jätta,» lausus ta. «Proovima tuli umbes poole rohkem tüdrukuid, kui esinema sai.»


Kesleri selgitust mööda oli tantsijate juures oluline jälgida liikumist, loomulikku andi ja figuuri. «Selle numbri puhul on eriti tähtis musikaalsus, Pärdi muusika on tantsijatele harjumatu,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles