Vaata, kuidas on võimalik pere energiatarbimist vähendada 7,2 protsenti

Silvi Lukjanov
, reporter, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
foto on illustratiivne
foto on illustratiivne Foto: Kalev Aasmäe/PM

Energiasäästunädalal oma energiatarbimise harjumusi analüüsinud ja energiat säästnud noor pere suutis lihtsate nippide abil vähendada oma energiatarbimist 7,2 protsenti.

Eelnevatel nädalatel keskmiselt 49 kWh elektrit tarbival perel õnnestus vähendada oma elektritarbimist 45 kWh-ni. Noorte enda hinnangul tõetas eksperiment, et praktiliselt mitte midagi tehes ja elukvaliteedis kaotamata on võimalik saavutada oluline energiasääst.

Näiteks 90 protsenti pesu pesemiseks kasutatavast energiast kulub vee soojendamiseks. Ainuüksi pesu pesemise temperatuuri 40 kraadilt 30 kraadile vähendades on võimalik säästa 30 protsenti vee soojendamiseks kuluvast energiast. Lisaks sellele, et külmemas vees pestes säilivad riided paremini, on rahaline kokkuhoid pesu pesemisel sel moel ligikaudu 10 eurot aastas. Pesu on kõige efektiivsem pesta alati täismasinas - ka see oli üks nippidest, mida pere nädala jooksul kasutas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles