Türilaste käsitöö vaimustab Londonis jõululaadalisi

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skandinaavia jõuluturg Londonis
Skandinaavia jõuluturg Londonis Foto: Eesti Londoni saatkond

21.-23. novembril Londonis toimuval Skandinaavia jõuluturul saavad nii kohalikud kui ka seal elavad eestlased muuhulgas omale soetada kodumaist toidu- ja käsitöökraami.Teiste Eesti ettevõtete hulgas on jõuluturul müügiks ka Türi käsitöötoas valminud  tooted ning kolme päeva vältel mängib laadalistele Eesti muusikat ning näitab Eestit tutvustavaid videosid Türi noortekeskuse juht ja DJ Sulo Särkinen.

Jõuluturu korraldaja Liina Särkinen märkis, et seekord pakutakse Eesti telgis ka eesti toitu ja jooke kohapeal maitsmiseks. „Üllatame külastajaid suitsuliha, mulgipudru, kanasupi, viineripirukate ning piparkookidega,“ sõnas ta. „Menüü panime kokku selle järgi, mis toidud meie varasematel üritustel brittide seas on populaarsed olnud,“ ütles Särkinen.

Eesti väljapaneku koostaja ja korraldaja on Eesti Gild Londonis. Gildi eestvedaja Anneli Kimberi sõnul on Eestit ja Eesti tooteid tutvustav väljapanek osutunud brittide ja Londonis elavate skandinaavlaste seas väga populaarseks. „Kui eelmisel aastal esmakordselt Skandinaavia jõuluturul osalesime tunti väga suurt huvi nii Eesti riigi kui meie jõulumaiustuste, mahetoodete ning kvaliteetse käsitöö vastu,“ ütles Kimber. „Oleme sel korral varusid suurendanud, et kaupa jaguks kohalikule eestlaste kogukonnale ja tuhandetele teistele turukülastajatele,“ lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles