Mäo reisiterminali hakkab ehitama Paide MEK

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos Mäo ümbersõiduga käivad praegu reisiterminalis pinnasetööd.
Koos Mäo ümbersõiduga käivad praegu reisiterminalis pinnasetööd. Foto: Tiit Reinberg/Järva Teataja

Järvamaa ühistranspordi keskuse (JÜTK) juhatus valis Mäo reisiterminali ehitajaks Paide MEKi, kes tegi kümne ehitusfirma seas parima pakkumise.

JÜTK tegevdirektor Harri Lepamets täpsustas, et Paide MEK pakkus ehitushinnaks 5,69 miljonit krooni. Vähem kui kuue miljoni kroonise pakkumise tegi veel üks ettevõte, kuid enamik pakkumisi jäi kuue ja seitsme miljoni vahele. Kõige kallim pakkumine oli 7,8 miljonit krooni.


Lepamets selgitas, et hankedokumendid võttis välja 18 firmat, pakkumise tegi neist kümme.
Lepamets loodab, et kui septembris on võimalik keskuse ehitustöödega alustada, on terminal aastavahetuseks valmis.


Lepamets selgitas, et koos Mäo ümbersõiduga käivad praegu reisiterminalis pinnasetööd. «Ehitajad on öelnud, et augustis või septembris on peaksid sealsed teed ja ka terminali parkla tehtud olema,» ütles ta.
Tallinna–Tartu ja Pärnu–Rakvere maantee bussid hakkavad uues kohas peatuma kohe, kui juurdepääsuteed ja parkla on olemas. Hoone valmimiseni peavad inimesed bussi väljas ootama.


Seoses Mäo ümbersõidu ehitusega rajatakse Paidest Mäosse ka kergliiklustee. Nii on võimalik sõita Mäosse ka rattaga, jätta see reisiterminali parklasse ja sõita bussiga edasi. (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles