Täna algavad Pärdi sünnipäevapidustused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärt
Arvo Pärt Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Täna algavad Arvo Pärdi 75. sünnipäeva tähistavad pidunädalad, mille avab Peeter Jalaka ja Tõnu Kaljuste etendus «Alguses oli» Tallinnas Noblessneri valukojas, Paide sündmuste avalöök on reedel.

Paide kultuurikeskuse direktor Ülle Müller lausus, et ootab reedel kell 14 huvilisi kultuurikeskusse avama näitust «Kingitus Pärdile». «Kunstnikud on Pärdi muusikast inspireerituna teinud graafikat ja maale,» selgitas ta. «11. septembril valib Pärt nende seast endale ühe kingiks.»


Mülleri teada on kogunenud töid 30 kunstnikult. Omaette näitusena on eksponeeritud konkursil «Järvamaa parim noor kunstnik» osalenud noorte ettekujutust Pärdi loomingust. «Eile hakkasime näitust üles panema,» lausus ta. «Paremaks eksponeerimiseks paigaldasime valgusteid juurde.»


Näituse kuraator Leho Rubis lausus, et on saabunud teoste kooslusega rahul. «Tuntumatest kunstnikest võin välja tuua näiteks Leonhard Lapini, Siim-Tanel Annuse ja Tiina Tammetalu,» lisas ta.
Rubis märkis, et teoste põhivalik on kirja teel juba tehtud. «Üles paneme 40–50 tööd, lisaks laste maalid,» selgitas ta. «Kultuurikeskuses on vaja leida neile sobivad kohad, maalid ja graafika peavad üksteist täiendama.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles