Kampaania peatas elanike vähenemise

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Imavere valla arendusnõunik Teele Kukk ütles, et valda on tulnud elama kümne inimest, mistõttu on nad «Maale elama» algatusprogrammiga liitumisega igati rahul.

Kukk täpsustas, et kuigi otseselt ei saa elanikelisa kampaaniaga seostada, on vallale oluline, et elanike vähenemine on pöördunud suurenemisele. «Me ei tahtnud, et praegused elanikud tunneksid, justkui nemad poleks olulised ja vald üritab iga hinna eest võõraid juurde tuua, mistõttu kaasasime ka nemad kampaaniasse ja nad tulid hästi kaasa,» selgitas ta.

Kuke kinnitusel mõjus messil käik hästi tervele kogukonnale. «Paljud inimesed, kellel olid vanad taluhooned, kuid  siin enam ei elanud, pöördusid meie poole, et pakkuda elamispinda,» põhjendas ta. Nii täieneski oluliselt «Maale elama» leheküljel Imavere valla elamispindade nimistu. 

Kukk kinnitas Roosna-Alliku, Türi ja Järva-Jaani vallajuhtide kogemust, et valdavalt otsivad huvilised eramuid ja korterite vastu huvi ei tunta. «On neid, kes otsivad nii uut töö- kui ka elukohta, aga on ka neid, kes soovivad kaugel metsas asuvat maamaja,» täpsustas ta. 

Kukk lisas, et pärast messi sai alguse Imavere, Väätsa ja Türi valla algatusel Lõuna-Järvamaa koostöökogu projekt «Maale elama», mille eesmärk oli välja selgitada paikkonna vajadused, infrastruktuur ja kaardistada

olukord. «Kindlasti osaleme messil 2015. aastal Tallinnas,» lisas Kukk.

Teisipäeval, 25. novembril kirjutas Järva Teataja, kuidas Türi, Roosna-Alliku ja Järva-Jaani valla jaoks pole «Maale elama» kampaania soovitud tulemust andnud. Samas tunnistasid Türi ja Järva-Jaani ka ise vähest aktiivsust teavitustöö tegemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles