Lastevanemate koolis räägitakse armastusest

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Erakogu

Järjekordne Lastevanemate kool Järvamaa Rajaleidja keskuses toimub 8. detsembril kell 17.30-18.45 ning sel korral on jõulukuule sobivalt teemaks armastus, suhted, heaolu (ja kingitused).

Rajaleidja keskusest anti teada, et armastatud olemise vajadus on meie kõigi üks olulisemaid vajadusi. Lapsed tahavad kirglikult teada, kui väga vanemad neid armastavad. Iga laps (nagu ka iga täiskasvanu) väljendab ja tajub armastust kõige paremini ühes viiest «armastuse keelest», igas suhtes (ka paarisuhtes) tuleb eraldi avastada, kuidas teine inimene armastust tajub.

Probleem tekib siis, kui hoolimata sellest, et vanemad oma lapsi väga armastavad, ei tunne lapsed ja teismelised seda armastust - selline olukord tekitab käitumisprobleeme ning kahjustab suhteid. Ning küsimus ei ole vanemate siiras soovis lapsele parimat pakkuda, vaid vanematel puudub info, kuidas oma armastust emotsionaalsel tasandil kõige paremini väljendada.

«Lastevanemate koolis õpimegi sel korral keeli - saame teada, millised on viis armastuse keelt, kuidas avastada, millist keelt keegi räägib ning kuidas väljendada tingimusteta austust, kiindumust ja pühendumust lapsele mõistetavas keeles nii, et see kajaks lapse hinges vastu ning inspireeriks teda kogu ülejäänud elu. „Keeleõpetaja“ on Järvamaa Rajaleidja keskuse sotsiaalpedagoog Heidi Antons,» selgitas karjääriinfospetsialist Piia Uuspõld.

Osalemine on kõigile tasuta ja eelnevat registreerimist ei toimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles