Vaadake, milline näeb välja kõige koledam mootorratas

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Motomeeste kokkutulekul «Jõgeva Treff 2010» valiti kõige koledamaks mootorrattaks Paide noormehe Heiki Tahuri (27) tehtud kolmerattaline sõiduriist.

Selle kolmerattalise tsikli ehitus sai alguse möödunud aasta Treffil, kui Tahur vedas kihla, et ehitab sõiduki valmis 15 000 krooniga ja see peab tulema kõige koledam ehk ratturite keeles rat-trike ehk rott-ratas – see on oma stiil.


Ratas sai 50kuubikulise Hiina rolleri mootori, veljed vanalt mersult, esitule K700 ehk Kirovetsi traktorilt, tagatuled Žigulilt, Toyota Terceli poritiivaääred, ZILi ja Moskvitši kapottidest kokkukeevitatud pagasnikuluugi, jalgratta spidomeetri, Teise maailmasõja aegse BMW bensiinipaagi.
Iste, mille alla on mahutatud raadio, on kuidagi eriti ilus, läikiv ja nahkne. «Mind koondati aasta algul ära. Üle 50-60 km/h koledast siklist välja ei pigista.


Koledast tsiklist ja Heiki Tahurist on pikemalt lugeda laupäevasest Järva Teatajast. (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles