Järva-Jaani küttevõlglased võivad külma jääda

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva-Jaani Kase 6 korrusmajal on suur võlg, aga kui sateliitantennide järgi otsustada, polegi rahapuudus elanikel kõige suurem.
Järva-Jaani Kase 6 korrusmajal on suur võlg, aga kui sateliitantennide järgi otsustada, polegi rahapuudus elanikel kõige suurem. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Järva-Jaanis võib 24 korteriga maja talvel külmaks jääda, sest majaelanike võlg soojatootjale on kasvanud juba kuuekohaliseks arvuks.

Järva-Jaani vallavanem Arto Saar tunnistas, et Kase 6 kortermaja probleemile on raske lahendust leida, sest kui enne uue kütteaja algust ei suudeta suure võlakoormaga midagi ette võtta, peavad elanikud talvel külma toaga leppima. «Püüame praegu mingit lahendust leida, kuid ei oska öelda küll, milline see olla võiks,» sõnas ta.

Saare selgitusel ulatub mõne korteri võlg juba kümnetesse tuhandetesse kroonidesse ja kogu maja peale on võlasumma kuuekohaline.

Miinimumpalgaga töötav üksikema Pille Aaloe tunnistas, et raha napib, kuid sellest hoolimata on ta kõik arved korralikult ära maksnud. «Milles mina nüüd süüdi olen, kui korter külmaks jääb?» küsis ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles