Odavaimad koolitarbed leiduvad Vaaroses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bionika Ermil (vasakul) aitab esimesse klassi minevale Biancale sobivaid koolitarbeid valida juba kolm aastat koolis käinud vanem vend Maximo, kes loeb, kas vihikus on 16 joont või mitte.
Bionika Ermil (vasakul) aitab esimesse klassi minevale Biancale sobivaid koolitarbeid valida juba kolm aastat koolis käinud vanem vend Maximo, kes loeb, kas vihikus on 16 joont või mitte. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Kui Järva Teataja otsis Paide kauplustest esimese klassi õpilastele sobivaid koolitarbeid, selgus, et kõige odavama ostukorvi saab kokku Vaarose poes.

Võtsime uuringu aluseks mitme Järvamaa kooli soovitusliku nimekirja esimese klassi õpilase koolitarvetest. Kaupluste töötajatel palusime märkida vastsele koolijütsile sobilikud kõige odavamad esemed.

Tallinna tänava Heko kooli- ja kontorikaupade poe juhataja Inna Lepik märkis, et vanemad käivad koos lastega juba ammu kotte ja pinaleid ostmas. «Väiksemaid asju ostavad lapsed ise,» lisas ta.

Lepik lausus, et kuigi õpetaja on andnud vanematele suunavaid juhiseid, pöörduvad vanemad abi saamiseks ka poe töötajate poole. «Soovitame lapsele kasvule vastavaid ja selga toetavaid kotte,» selgitas ta. «Küsitakse ka eraldi vasakukäelistele mõeldud kirjutusvahendeid.»

Lepiku ütlust mööda on esimese klassi õpilase koolitarvete nimekirjad üsna tagasihoidlikud, tegelikult kulub lapse koolisaatmisele rohkem raha. «Arvestada võib umbes 1500–2000 krooniga,» täpsustas ta.

Paidelase Bionika Ermi tütar Bianca läheb sügisel Paide gümnaasiumi esimesse klassi. Erm ütles, et tarvilik koolivara on tal osaliselt ostetud, veel on tarvis muretseda spordi- ja ujumisrõivad ning kirjatarbeid.

Tütrele kooliasjade ostu aluseks võttis Erm kooli antud nimekirja. «Et mul on kaks last juba kooli läinud, ei ostnud ma kõige odavamaid esemeid,» ütles ta. «Teadsin juba, milliseid koolitarbeid soetada.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles