/nginx/o/2014/06/18/3125215t1hc367.jpg)
Eesti Mahepõllumajanduse sihtasutus andis teada, et kuigi tänavu lisandus Eestis turule 20 uut mahetöötlejat, on endiselt nõudlus pakkumisest suurem.
Eesti Mahepõllumajanduse sihtasutus andis teada, et kuigi tänavu lisandus Eestis turule 20 uut mahetöötlejat, on endiselt nõudlus pakkumisest suurem.
Sihtasutuse tegevjuht Airi Vetemaa kinnitas, et mahetootmisest on saanud Eestis põllumajanduse ja toidutootmise arvestatav osa. «Toodangumahtude märkimisväärne kasvatamine on keeruline, sest valdavalt on tegu väikeettevõtetega, mis valmistavad käsitöönduslikku toodangut. See on ka põhjus, miks mahetoorainet ostetakse töötlemiseks kokku suhteliselt vähe ning miks mitmed mahetalunikud on rajanud oma tallu töötlemise,» selgitas ta.