Homme meenutatakse vabadussõjas võidelnuid

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Homme kell 10.30 möödub 95 aastat hetkest, mil hakkas kehtima Eesti ja Nõukogude Venemaa vaheline vaherahu vabadussõjas. Traditsiooniliselt mälestatakse sel päeval kõiki vabadussõjas võidelnuid.

Järva maavanem Alo Aasma kutsub järvamaalasi üles heiskama vabadussõjas võidelnute mälestuspäeval kodudele sinimustvalgeid lippe ja süütama küünlaid vabadussõja mälestusmärkide juures. «1920. aasta 3. jaanuar oli laupäev nagu täna, 95 aastat hiljem. Kuid see polnud tavaline laupäev, sest kell 10.30 jõustunud vaherahu vallandas kergendusohke üle maa, sest vaikisid relvad mõlemal pool rindejoont. Eesti rahvas ei unusta oma vabaduse eest seisnuid ja tänaseid seisjaid, selle nimel hukkunuid, sestap tuletan inimestele meelde, et lipu heiskamine riigile ja rahvale olulistel päevadel on hümni laulmise kõrval vähim, kuid hindamatu väärtusega tegu, mida oma riigi heaks ja rahva auks teha saame,» põhjendas Aasma.

Maavanem Alo Aasma osaleb vabadussõjas võidelnute mälestushetkel kell 10.30 Paide vana rahvamaja juures, mis on püstitatud Vabadussõjas langenud Järvamaa kangelaste mälestuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles