Kriisist väljumine takerdub tööjõupõuda

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalaxi tegevdirektor Laur Lubja (vasakult) ja tootmistehnoloogia osakonna juht Tarmo Veikolainen uurivad tellimuse täitmiseks vajalikke jooniseid. Tööd ettevõttel jagub, napib aga sobivaid töötajaid.
Jalaxi tegevdirektor Laur Lubja (vasakult) ja tootmistehnoloogia osakonna juht Tarmo Veikolainen uurivad tellimuse täitmiseks vajalikke jooniseid. Tööd ettevõttel jagub, napib aga sobivaid töötajaid. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Metallmööbli tootjal Jalax tööd jagub. Soov on teha rohkemgi, kuid selleks on tarvis palgata üle paarikümne töötaja, keda leida on osutunud keeruliseks, sest sobivaid inimesi napib.

Jalaxi juhatuse liige Peeter Allik sõnas, et tööga praegu muret pole, sest tellimusi jagub. Kui eelmisel aastal oli ettevõtte käive 60 miljonit, siis tänavu on ta ennustanud 90 miljoni kroonist käivet.


Allik sõnas, et tänavu suurenenud käive pole Jalaxit püsivasse kasumisse viinud. «Osal kuudel on tehtud väikest kasumit, teistel väikest miinust. Paremad tulemused seisavad otseselt tööjõupuuduse taga, sest see seab tootmisvõimsusele piirid,» selgitas ta.

«Aasta viimases kvartalis seisab Jalax silmitsi ohuga, et osast tellimustest tuleb loobuda, sest me ei suuda neid tähtajaks ära teha.»

Kolm aastat tagasi buumiajal oli Jalacellis ja Jalaxis kokku 250 töötajat, eelmise aasta jaanipäeval oli ettevõttes 110 ja praegu on 170 inimest.
Allik lausus, et Jalax on kohe valmis juurde võtma üle paarikümne inimese, kuid neid leida on raske. «Kui me ei suuda leida oktoobri keskpaigaks 15 inimest, siis on selge, et viimase kvartali võimalik ja reaalselt paistvad kasuminumbrid jäävad saavutamata,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles