Järvakatele meeldib bändimuusika

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänatehtu
Tänatehtu Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

September ei tähenda üksnes kooliaasta algust, uut hooaega alustavad ka kõrtsid, lokaalid, restoranid ja pubidki. Järvamaa pubide ja kõrtside kroonimata kuningas on tantsuansambel Tänatehtu.


Kui meelelahutuskohtade uue hooaja programme uurida, on näha, et rahva majja toomiseks kasutavad nad tantsuansambleid ehk nii-öelda süldibände.
Imavere kõrtsi juht Janno Lehemets ütles, et Järvamaal kolm nii-öelda lipulaeva: Elumees, Tänatehtu ja XXL.
Neid julgeb Lehemets kõrtsi alati palgata ja on kindel, et saal on rahvast täis.
Miks mõni ansambel on populaarne, aga teised mitte, ei oska samuti keegi selgitada, sest mängus on miljon asjaolu nagu maailmakuulsate artistide puhulgi.
Lehemets tunnistas, et teab mitut head pillipunti, keda ta Imaverre ei palka, sest nad ei tõmba külastajaid ligi, aga sünnipäevadele soovitab neid küll. «Nad mängivad hästi, kuid neil pole tuntud nime,» põhjendas ta.

Publi Alempos juhataja Riina Kattel nimetab maakonna tähtedeks Tänatehtut ja Elumeest.
Nende kahe trumbiks peab Kattel oskust rahvaga suhelda ja tõmmata nii alati pidu käima. «Neil on lausa oma fännklubi,» lisas ta.
Ka Parkali lokaali juht Jaanus Heinaste julgeb oma klientide nimel maakonna parimaks tantsubändiks nimetada Tänatehtut.
Kolleegide nimetatud Elumees on Heinaste teada siinsel turul küll laineid löönud, kuid juba ennast ammendunud. XXLile on tal ette heita seda, et ta tõstis hinna liiga kõrgele.

Tänatehtu muusik Jaanes Partsioja ei julge tagasihoidlikkusest oma kahemehebändi maakonna esiansambliks nimetada. «Pabistame ikka alati enne esinemist, kas rahvast tuleb,» sõnas ta.
Samas tunnistas Partsioja, et neil on tõesti vedanud, sest talle ei meenunudki esinemist, kui tantsupõrand poleks rahvast täis olnud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles