Kurikaelad ründasid kivide ja munadega Türi vallamaja

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööpäevadel jälgib kaamerapilti Türi vallavalitsuse järelevalvespetsialist Anne-Ly Tepner, aga tööväliseks ajaks palkas vallavalitsus riigi pakutavat palgahüvitist kasutades ametisse veel ühe inimese.
Tööpäevadel jälgib kaamerapilti Türi vallavalitsuse järelevalvespetsialist Anne-Ly Tepner, aga tööväliseks ajaks palkas vallavalitsus riigi pakutavat palgahüvitist kasutades ametisse veel ühe inimese. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Augusti lõpul loopisid kurikaelad Türi vallamaja kivide, tomatite ja munadega. Üks kivi vuhises abivallavanem Üllar Vahtramäe aknasse ja purustas välimise klaasi.

Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Ene Kussmann ütles, et politsei alustas 31. augustil juhtumi kohta väärteomenetlust. «Menetlus on käimas ja kellelegi kahtlustust veel esitatud ei ole,» lisas ta.
Türi vallavalitsusest ei tahtnud keegi vahejuhtumit kommenteerida.
Türi vallavolikogu aseesimees ja turvalisuse komisjoni esimees Jaan Arvola ning abivallavanem Üllar Vahtramäe põhjendavad oma kidakeelsust sellega, et ei taha politseinike tööd segada.
Viimasel ajal on nii Järva Teataja kui Türi Rahvaleht kirjutanud, et kohalik võim on võtnud eelistuseks tugevdada turvalisust ja paigutanud linna kümneid turvakaameraid. «Türi linn lukku!» on Arvola sõnastanud oma eesmärgi.
Seda, et vallavalitsuse maja pihta loobitud kivid, munad ja tomatid on kurjategijate kättemaks võimumeestele, Arvola ega Vahtramäe siiski ei usu.
Nad peavad usutavamaks, et see oli nii-öelda poisikeste temp. Mõlemad loodavad kaamerate abil korrarikkujad peagi kätte saada.
Arvola selgitusel poleks see siis esimene korda, kui kaameratest on kuriteo lahendamisel abi. Kui aasta algul Paides ja Türil massiliselt automakke varastati, oli Arvola teada kurjategijate tabamisel kaamerapildist palju tulu. Samamoodi võeti kevadel kinni Türil garaažides vargil käinud mees.
Kuigi Türi turvalisust jälgib linnas juba üle 20 kaamera, on Arvola selgitusel vallavalitsus leidnud jätkuvalt raha ka turvapatrullteenust osta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles