Sügisannid meelitasid Türile palju huvilisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Sügislaada üks korraldajatest Leo Rehela luges täna hommikul Türi kultuurimaja pargis kokku 124 müüjat, aga hiljem lisandus neid veelgi.  „Sama palju, nagu ikka,» ütles ta.
Laadalisi oli aga lõuna paiku juba nii palju, et lettide vahel ei mahtunud eriti liikumagi.


Laadal pakuti kõike suupärast: liha- ja pagaritooteid, mett, mitut sorti ploome, õunu, pirne, juurvija, kõrvitsaid ja nagu ikka Peipsi kandi sibulaid ja küüslauke. Küüslaugumüüja oli kohal ka
naabermaakonast Raplast, Haavasalu talust, kus küüslauk kasvab 0,2 hektaril. Perenaise sõnul on hea saagi saladus sõnnik ja kartuliväetis, mida ta sügiskünni alla külvab.
Irina Mnogolessova kasvatab sibulat Peipsi ääres Kasepääl ja hindas tänavuse saagi väga heaks. Tema sõnul on oluline see, kuidas sibulaseeme on üle talve hoitud. «Mina väetisi ei kasuta, ainult komposti,» rõhutas ta.
Istikuid müüs Krista Kukk Viljandimaalt Nõrga talust. Tema kutsus kõiki homme oma tallu taimi vahetama ehk rohevahetusele. Talu asub mitte kaugel Türilt, Suure-Jaanist Kõpu peale sõita, lähemat teavet saab aiaklubi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles