Kurgikasvatajad korjasid rekordsaagi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui lepingud täidetud, on kurgikasvatajal Marje Tolstingul aega ülejääke ka oma pere tarvis purki panna. Kurgid marineerib ta koos omakasvatatud paprika ja tomatitega.
Kui lepingud täidetud, on kurgikasvatajal Marje Tolstingul aega ülejääke ka oma pere tarvis purki panna. Kurgid marineerib ta koos omakasvatatud paprika ja tomatitega. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kurgikasvatajatel oli tänavu vaid üks mure: jõuaks saagi kokku korjata enne, kui kurgid ülemõõduliseks kasvavad.

Sel nädalal tõmbab Põltsamaa Felix kurgihooajale joone alla. Tänavu ostis ettevõte Eesti kurgikasvatajatelt kokku rekordkoguse – 1100 tonni kurke.
Eesti kauplustesse rändavatest Felixi purgikurkidest on umbes seitsmendik kasvanud Järvamaal.

Marje Tolsting oli Felixiga sõlmitud lepingus võtnud endale tänavu kohustuseks müüa ettevõttele 30 tonni avamaakurki. Plaan oli täis juba 13. augustil, kui saagikoristus oli alles poole peal.

Kokkulepitud kogust lubas Felix õnneks kümne tonni jagu suurendada ja sel nädalal saab Tolstingul lubatud 40 tonni täis. «Kurki oleks veel küll ja küll tulnud, aga kui esialgne plaan hakkas täis saama, siis me enam kastmisega ei pingutanud: polnud kindlust, kas saab veel müüa,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles