Auruvedur Kaspar teeb täna avareisi

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auruvedur Kaspar
Auruvedur Kaspar Foto: Edelaraudtee

Edelaraudtee taastas 1953. aastal ehitatud auruveduri Kaspar ning korraldab täna uhke avareisi. Kõigil huvilistel on auväärset auruvedurit võimalus tervitada Tallinnas, Raplas ja Türil.

Hommikul alustab Kaspar Balti jaamast teekonda Türile, teel peatub auruvedur Raplas ning saabub kell 15.38 Türile, kus kõigil on võimalik unikaalset auruvedurit uudistada.


Auruveduri taastamistöid juhtinud Neddy Kramer selgitas, et Kaspari Türile jõudes lööb minister Helir-Valdor Seeder kuldse raudteenaela liiprisse, mis on sümboolseks alguseks Edelaraudtee Türi-Viljandi raudteelõigu peatselt algavale kapitaalremondile. Ehitustööd lähevad maksma 321 miljonit krooni.


Krameri sõnul on Kaspari avareisi kaasa tegev seltskond esinduslik. «Kohal on raudteefirmade peadirektorid, erinevate raudtee- ja rongiliiklusega tegelevate tütarettevõtete juhid ning ametnikud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist ja tehnilise järelevalve ametist,» sõnas ta.


Rongis esitletakse Tiit Pruuli eestkõnelemisel Sirje Kiini koostatud raamatut «Marie Underi Euroopa-reisid» ning Türile on oodatud kõik uudishimulikud lapsed, kellele Piilupart auruvedurit tutvustab.
Auruveduri Kaspar taastamine algas varakevadel ning ettevõtmist toetas Eesti Raudteekultuuri Sihtasutus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles