Vannitavast esileedist peategelase pruudiks

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisette Taube
Lisette Taube Foto: Dmitri Kotjuh

«Peab ikka suur tahtmine olema!» imestas kuu aja pärast esietenduvas muusikalis «Billy Elliot» kaasa tegev Jaagup Kreem, saades teada, et üks truppi kuuluv viienda klassi tüdruk käib proovidesse Türilt. Mitu korda nädalas, kooli ja muusikakooli kõrvalt. «See oli nii äge, et ta seda ütles!» lähevad Lisette Taube silmad seda meenutades särama.

Lisette pere, klassikaaslased ja tuttavad ning õpetajad enam ei imesta. Ema Piret tunnistab siiski, et tütre tahtejõud ning iseseisev tegutsemine muusikali truppi pääsu nimel pole talle ikka veel päris kohale jõudnud. «Ta ise ajas seda asja, täitsa ise. Keegi ei võtnud käekõrvale ega viinud kohale. Ise läks,» selgitab ema Piret. «Põhiline, et saaks lavale ja esinema.»

Lisette sattus muusikalirattasse eelmise aasta sügisel, kui juhtus Facebooki grupis «Pean saama näidelda, muidu suren» silmama üleskutset, milles otsiti osalejaid uude muusikali. «See on minu võimalus!» mõtles ta ja andis oma nime üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles