Mesila tulu tuli mee asemel inventari müügist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paradiisi mesila juhataja Tarmo Jaanisk valab mesitarudesse suhkrusiirupit, muud tööd on tarude juures juba lõppenud.
Paradiisi mesila juhataja Tarmo Jaanisk valab mesitarudesse suhkrusiirupit, muud tööd on tarude juures juba lõppenud. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Pärast suuri talvekahjusid jäi Paradiisi mesila tänavune meesaak keskmiseks, suurim tulu tuli hoopis jõudsasti kasvanud mesindusinventari tootmisest ja müügist.

Varasuvel räägitud jutud eriti heast meeaastast olid Paradiisi mesila juhataja Tarmo Jaaniski ütlust mööda petlikud. «Alguses olid kõik rõõmsad, sest paistis, et tuleb hea saak: tarud olid vedelat nektarit täis,» selgitas ta. «Lõpuks läks nii kuivaks ja kuumaks, enam nektarit peale ei tulnud ja mesilased panid palju ise nahka.»

Igalt mesilasperelt sai Jaanisk keskmiselt üle 60 kilogrammi mett, aga et talvekahjud olid suured ja mesilasperesid alla saja, jäi kogutoodang väheseks. Mesila rekordsaak 45 tonni ringi tuli soojal niiskel 2006. aastal.
Muidu müüb Paradiisi mesila suurema osa saagist pakendusfirmadele ja poelettidele jõuab see peamiselt Sireli mee või Meveda mee nime all, aga tänavu Jaanisk müügiga ei kiirusta.

«Tänavu hoiame ja pakime ilutaarasse,» ütles ta. «Firmad panevad kinkepakkidesse, selle populaarsus on viimastel aastatel jõudsalt kasvanud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles