Astroloog Edda Paukson: Tuleb põnev nädalavahetus

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarjas vaadati päikesevarjutust.
Väike-Maarjas vaadati päikesevarjutust. Foto: Meelis Meilbaum

Astorloog Edda Paukson ennustab seoses päikesevarjutuse ja astronoomilise kevade alguse kokkulangemisega põnevat nädalavahetust.

Astroloog Edda Pauksonil on eredad mälestused lapsepõlves nähtud päikesevarjutusest, kui keset päeva hämaraks läks. Aga on meeles ka, kuidas mõned aastad tagasi koguneti Lasnamäe nõlvale päikesevarjutust vaatlema, kuid pilves ilma tõttu polnud midagi näha.

Ta usub, et kõik loodusnähtused, olgu see noor- või täiskuu, päikese- või kuuvarjutus, mõjutavad elusloodust ehk taimi, loomi aga ka inimest. «Kuidas nad mõjutavad ehk mis see mehhanism on, seda ei tea keegi.» Ta tõdeb. et mõju on muidugi individuaalne ja sõltub palju inimese tundlikkusest. «Ka päikesevarjutuse mõju inimesele sõltub sellest, kuidas ta on seni tajunud teisi loodusnähtusi.» Paukson usub, et noorkuu mõjutab inimest alati ning päikesevarjutus ainult võimendab seda mõju. Ta ise on tundnud päikesevarjutuse ajal sisemist häirivat rahutust. Seevastu 2000. aastal Eesti kohal veigelnud virmalised andsid Pauksonil tunda ebatavalise raskustundega peas. «Nagu midagi oleks pähe vajunud. Aga Eduard ei tundnud midagi. Eks see sõltub inimesest,» arutleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles